top of page

Proč miluju tantrické masáže

Aktualizováno: 22. 8. 2021

Celý rok 2019 je zvláštní. Nejen u sebe, ale snad u všech lidí kolem vidím, že pro nás nachystal spoustu změn, překážek a nepříjemných situací. Jako by nám chtěl někdo říci: hej, dost! Mám s tebou jiné plány. Chystám změny ve tvém životě, ale před tím si procvičíme tvé hranice. Budu tě zkoušet v různých oblastech, jestli už se umíš postavit sám za sebe a říct ne a dost.



Teď na podzim jakoby to vygradovalo. Přítomnost změn už téměř reálně cítím a přitom vše ještě zůstává při starém. To přináší nepříjemné pocity rozpolcenosti. A mě čím dál častěji napadá otázka - proč dělám to, co dělám? Baví mě to? Nemám dělat něco jiného?


Jsem totiž velmi aktivní člověk a kromě tantrických masáží mám další pracovní aktivity, které mě baví a naplňují. Přesto si masáže stále držím a své studio si hýčkám jako své dítko. Samozřejmě, že mě v tomto náročném čase napadlo to zabalit a věnovat se sobě. Jak ráda bych už nevysvětlovala, proč do tantrické masáže nepatří vzájemné intimní sdílení a už vůbec ne sex. Jak ráda bych nepociťovala bolest zad z jednostranné zátěže, kterou u masírování mám.


Pak mi ale přijdou zprávy typu: Jani, masáž byla skvělá! Zjistil jsem o sobě nové zajímavé věci, na kterých hned začnu pracovat. Díky za to, co děláš. Těším se na příště.


A příště přijde jiný vděčný klient s kytkou a bonboniérou jako poděkování za to, co díky masáži zažil. 


A pak zazvoní telefon a jemný ženský hlas řekne: Dobrý den, dostala jsem na vás doporučení od kamarádky a ráda bych také vyzkoušela tantrickou masáž.



V těchto chvílích vím, proč dělám, co dělám. Vím, že práce tantrické masérky má smysl a že pokud je dělaná s láskou, otevřeným srdcem a s bezpodmínečným přijetím druhého člověka, pak vnáší do světa dobro. Mí klienti vědí, že masíruji v sarongu, že mě nevidí nahou, že se mě nedotýkají a že ctím pravidla masáže. Že i přesto (nebo spíše právě proto) mají možnost pracovat se svou sexuální energií a léčit svá zranění, objevovat sebe. Že i když nedochází k fyzickému sexuálnímu kontaktu, je sexuální energie po celou dobu masáže přítomna. 


Často muži i ženy přicházejí se smutkem v srdci, který je vidět v jejich očích, přestože mají nasazenou veselou masku. Mnozí na svůj smutek ve své roli bezstarostnosti dokonce vážně zapomněli. Ale on tam pořád je. A při masáži vypluje na povrch. Lidé se setkají sami se sebou, což není vždy lehké a příjemné. Ale proces masáže je dovede do bodu, že odchází v úplně jiné energii, než přišli. A v tu chvíli vím, že tuto práci prostě dělat chci. Že skrz masáže dělám lidi šťastnější a svět hezčí. A to je ten hlavní důvod, proč tantrické masáže miluju.

225 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page